BENEFICIILE TURMERICULUI ȘI CURCUMEI

Folosit în India de mii de ani ca ingredient de gătit și pentru proprietățile sale medicinale, turmericul este condimentul care conferă curry-ului tău preferat culoarea sa galbenă și este acum o mare afacere în lumea wellness.

CE ESTE CURCUMA?

Cu atât de multe ierburi și condimente enumerate ca având beneficii potențiale pentru sănătate, este ușor să te confunzi.Turmeric? Curcumina? Sunt aceleași lucruri? Da și nu. Compușii bioactivi găsiți în turmeric se numesc curcuminoizi, principalul ingredient activ fiind (ați ghicit) curcumina. Și pe măsură ce interesul pentru suplimentele naturale și studiile îmbunătățite asupra sănătății s-au dezvoltat, la fel și dovada noastră este că acest extract din rădăcina curcuma longa (parte a familiei de ghimbir) are proprietăți antiinflamatorii eficiente și funcționează ca un puternic antioxidant în organism. 1

OBTINEȚI-VĂ DOZA ZILNICĂ

Indiferent dacă faceți exerciții fizice zilnice, lucrați picioare sau suferiți pur și simplu de durere sau inflamație ca urmare a unei afecțiuni medicale preexistente, cu siguranță, cu toții putem beneficia de un antiinflamator în viața noastră. Îmbunătățirea regimului alimentar este o modalitate excelentă de a-ți împacheta corpul cu compuși activi restauranți, precum și de a ajuta la combaterea dependenței de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene convenabile (AINS), care aduc efecte secundare nedorite și probleme pe termen lung la utilizarea regulată.

Deci, înseamnă că ar trebui să mâncăm cu toții o mulțime de curry, nu? Gresit. Conținutul de curcumină din turmeric nu este deloc foarte mare, abia deplasând cântarul la 3% .2 Multe studii care dovedesc eficiența curcuminei folosesc extracte care depășesc 1 gram pe zi, lăsându-vă cu un maraton curry pe mâini în încercarea de a atinge nivelul dorit. Ce este mai rău este dacă curcumina este, de asemenea, slab absorbită în fluxul nostru de sânge, ceea ce face și mai dificil să obținem cantitățile de care avem nevoie doar din alimente. Pe scurt, fără o completare adecvată, este practic imposibil să obțineți recompensele acestui super condiment.

curcumina beneficii


INFLAMAȚIA DE LUPTĂ

Nu numai că curcumina este dovedită științific, unele studii chiar poziționează acest extract minunat ca fiind capabil să se potrivească proprietăților antiinflamatorii ale AINS populare, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, fără efecte secundare.3 Dar inflamația ar trebui să fie ceva ce ar trebui să reducem activ in mod regulat?

Inflamația este o funcție naturală a organismului și una extrem de importantă. Acționează pentru a crește fluxul de sânge către țesutul deteriorat, de la tăieturi și resturi până la mușchiul tras și rupt, contribuind la combaterea oricărei bacterii înainte de a începe procesul de vindecare. Prin urmare, unele inflamații acute, pe termen scurt, sunt de fapt extrem de benefice pentru corpul vostru și, în unele cazuri, poate oferi o condiționare fizică îmbunătățită, pe măsură ce fibrele musculare se rup și sunt înlocuite de unele mai groase și mai puternice - gândiți-vă la dimensiunea și forța clădirii în sala de sport vizând grupuri musculare specifice. Vrei să afli mai multe despre reducerea inflamației și îmbunătățirea exercițiilor fizice? Click aici.

Cu toate acestea, inflamația cronică prelungită este un semn de avertizare grav. Nu numai că poate provoca o serie de efecte secundare debilitante, cum ar fi stresul asupra articulațiilor, capacitatea afectată de mișcare și durerea consecventă, oamenii de știință consideră, de asemenea, că inflamația joacă un rol cheie într-o serie de boli grave și degenerative, precum Alzheimer și boli de inimă. 4,5 Deci, orice puteți face pentru a vă ajuta să vă susțineți corpul în lupta sa cu gestionarea inflamației în mod regulat, este sigur că va oferi un beneficiu pozitiv pentru sănătatea dumneavoastră. 


ATACAȚI-VĂ TOXICITATEA

Dați inflamația deoparte, proprietățile antioxidante găsite în curcumină nu trebuie ignorate.

Radicalii liberi sunt elemente produse în timpul proceselor metabolice normale din corp, cum ar fi transferul alimentelor în energie. Dacă există un dezechilibru între acești radicali liberi și antioxidanți, acest lucru provoacă un scenariu extrem de reactiv care duce la stres oxidativ. Acest stres provoacă daune substanțelor importante din corp, inclusiv celulelor, proteinelor și ADN-ului și se crede că este un factor care contribuie la diverse boli și îmbătrânire accelerată. 6,7

Antioxidantii oferă corpului tau protectia interna de care are nevoie, iar curcumina este un furnizor puternic al acestui suport specific, ajutand la neutralizarea radicalilor liberi prin structura sa chimica unica.8 La rândul său, acest uimitor extract natural ajută de două ori - nu numai că ajută la restabiliți echilibrul în interiorul corpului, dar și pentru a vă stimula apărarea antioxidantă încorporată.

curcuma beneficii pentru sanatate


SUPLIMENTARE CU CURCUMIN

Acum, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Există multe suplimente de curcumină pe piață în acest moment, care promit totul, de la biodisponibilitate crescută la doză mare concentrată. După cum am menționat anterior, problema principală este că curcumina este slab absorbită în fluxul nostru de sânge. Este solubil în grăsimi, astfel încât există o serie de probleme care rămân active în mediul acid al stomacului, înainte de a trece prin peretele intestinului și pe zonele corpului nostru poate fi eficient. Deci, chiar dacă luați nivelul corect de curcumină, ar putea avea un efect pozitiv foarte mic asupra sănătății dumneavoastră.

O soluție este să îl luați alături de suplimente de piper negru. Ardeiul negru conține piperină, o substanță naturală care poate îmbunătăți în mod natural absorbția curcuminei cu o scădere de 2.000% .9 Creșterea substanțială a eficacității acestora, multe dintre cele mai bune suplimente de curcumină conțin piperină. Cu toate acestea, există și tehnologie avansată de suplimentare, cum ar fi NovaSOL® - o nouă formă de curcumină dezvoltată special pentru a oferi o absorbție ridicată. Într-un studiu clinic recent publicat în revista Molecular Nutrition & Food Research10, curcumina NovaSOL® s-a dovedit a fi de 185 de ori mai bine absorbită decât curcumina pudră standard și semnificativ mai bună decât orice altă formă.

După ce ai abordat ratele de absorbție, poți chiar să te uiți la o îmbinare a sănătății pe bază de plante cu alți compuși naturali care funcționează pentru a îmbunătăți efectele inflamației. Unul dintre acestea include canabidiolul (CBD), un extract non-psihoactiv al plantei de canabis, mult declarată de comunitatea de sănătate și sănătate pentru proprietățile sale anti-inflamatorii. CBD lucrează în interiorul organismului contribuind la reducerea producției de citokine - substanțele chimice care pornesc întregul proces de inflamație.

SUPLIMENTARE CU CURCUMIN

Începeți să vă susțineți corpul

Cu știința existentă, este clar că curcumina este o putere naturală când vine vorba de protejarea corpului și de a ajuta la combaterea inflamației. De la înțelegerea dozajului tău până la completarea corectă, există o serie de obstacole peste care trebuie să treci înainte de a deveni eficient, dar trebuie luate în calcul beneficiile naturale pentru sănătatea organismului tău, sunt simplu de administrat - nu ratați să le luați.

surse:

1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3633300/

2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17044766

3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223

4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3887148/

5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5488800/

6) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569207

7) https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1357272508002550

8) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10964379

9) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120

10) http://novasolcurcumin.com/research-publications/